Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Ανάσα» για τα ελληνικά ομόλογα η συμβιβαστική πρόταση Λαγκάρντ

Η απόδοση του 2ετούς ελληνικού ομολόγου υποχωρεί στο 5,82% και του 10ετούς στο 6,04%.

«Ανάσα» για τα ελληνικά ομόλογα η συμβιβαστική πρόταση Λαγκάρντ

Η συμβιβαστική λύση που προτείνει η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ για το θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, που θα δώσει τη δυνατότητα να εκταμιευθεί εγκαίρως η δόση του δανείου για την Ελλάδα και να αποφύγει η χώρα τη χρεοκοπία, δίνει «ανάσα» στα ελληνικά ομόλογα.

Η απόδοση του 2ετούς ελληνικού ομολόγου υποχωρεί στο 5,82% και του 10ετούς στο 6,04%.

Εν τω μεταξύ, σε χαμηλό πολλών εβδομάδων υποχωρούν οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωζώνης, καθώς οι γεωπολιτικές εντάσεις από τη Μέση Ανατολή μέχρι τις ΗΠΑ διαβρώνουν τις προοπτικές του πληθωρισμού, ενώ περιορίζουν τη διάθεση των επενδυτών για τοποθετήσεις σε τίτλους υψηλότερου ρίσκου, όπως είναι οι μετοχές.

Η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη στην ΕΚΤ, που συνεδριάζει την Πέμπτη -την ίδια ημέρα που διενεργούνται οι πρόωρες εκλογές στη Βρετανία και καταθέτει στο Κογκρέσο ο πρώην διευθυντής του FBI. Η Τράπεζα αναμένεται να τηρήσει επιφυλακτική στάση για τη νομισματική της πολιτική.

Η απόδοση του 10ετούς γαλλικού τίτλου υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές Ιανουαρίου, και του bund σε χαμηλό έξι εβδομάδων.

Το yield του 10ετούς bund κινείται στο 0,26%, του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου στο 2,24%, του ισπανικού στο 1,53% και του πορτογαλικού στο 3,05%.
 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v