Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 6,13% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου

Γαλλία και Ισπανία άντλησαν 13 δισ. ευρώ από δημοπρασίες ομολόγων. Στη συνεδρίαση της ΕΚΤ την επόμενη εβδομάδα στρέφεται η προσοχή των επενδυτών. Υψηλότερα οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων.

Ήπιες πιέσεις δέχονται τα ευρωπαϊκά ομόλογα μετά τις δημοπρασίες ομολόγων από τη Γαλλία και την Ισπανία, ωστόσο οι αποδόσεις παραμένουν κοντά στα πολύμηνα χαμηλά στα οποία υποχώρησαν μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό. Ανοδικά οι αποδόσεις και των ελληνικών ομολόγων, μετά και τις δηλώσεις στο χθεσινό συνέδριο του Economist και εν αναμονή του Eurogroup της 15ης Ιουνίου.

Η Γαλλία και η Ισπανία πούλησαν ομόλογα ύψους περίπου 13 δισ. ευρώ (περίπου 8 δισ. ευρώ η πρώτη και 4,6 δισ. η δεύτερη), πωλήσεις που αύξησαν τις αποδόσεις των υφιστάμενων ομολόγων καθώς οι επενδυτές «έκαναν χώρο» για τους νέους τίτλους.

Όμως οι κινήσεις ήταν σχετικά περιορισμένες, καθώς οι επενδυτές περιμένουν την συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την επόμενη εβδομάδα για ενδείξεις ως προς το μέλλον του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης.

Υπενθυμίζεται ότι χθες τα προκαταρκτικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν έδειξαν πως ο πληθωρισμός της ευρωζώνης διαμορφώθηκε σε χαμηλότερο του αναμενόμενου επίπεδο τον Μάιο, στο 1,4% από 1,9% τον Απρίλιο (ο στόχος της ΕΚΤ για τον πληθωρισμό είναι κοντά στο 2%).

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund κινείται στο 0,3%, του αντίστοιχου γαλλικού τίτλου στο 0,74%, του ισπανικού στο 1,55%, του ιταλικού στο 2,21% και του πορτογαλικού στο 3,05%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου αυξάνεται στο 6,13% και του 2ετούς στο 6,05%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v