Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρέσινγκ στα ιταλικά και τα ελληνικά ομόλογα

Ήπιες πιέσεις στα ελληνικά ομόλογα, αν και τα yields τους παραμένουν κάτω του 6%. Πιέσεις και στους ιταλικούς τίτλους, μετά τις δηλώσεις Ρέντσι περί εκλογών. Χαμηλότερα του 1% για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο το yield του βρετανικού 10ετούς.

Μικρή υποχώρηση στις τιμές των ελληνικών ομολόγων, μετά και τις τελευταίες δηλώσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου και του Μάριο Ντράγκι αναφορικά με την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο QE, ωστόσο οι αποδόσεις του 10ετούς και του 2ετούς τίτλου παραμένουν κάτω από το 6%.

Την ίδια ώρα, το θέμα των πρόωρων εκλογών στην Ιταλία και οι φόβοι για το ενδεχόμενο ανόδου του αντισυστημικού Κινήματος των Πέντε Αστέρων οδηγεί υψηλότερα τις αποδόσεις των ιταλικών τίτλων.

Στον αντίποδα, η τιμή του βρετανικού 10ετούς ομολόγου κάνει ράλι στο υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο με την απόδοση κάτω του 1%, ενόψει των πρόωρων εκλογών της 8ης Ιουνίου, ενώ σε χαμηλό μήνα υποχωρούν οι αποδόσεις και των γερμανικών ομολόγων, εν αναμονή της ανακοίνωσης των στοιχείων για τον γερμανικό πληθωρισμό.

Αν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της Γερμανίας -της ισχυρότερης οικονομίας της Ευρώπης- είναι αδύναμα, τότε αναμένεται να περιοριστούν ακόμα περισσότερο οι προσδοκίες για τροποποιήσεις στη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ, στη συνεδρίαση του Ιουνίου.

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς τίτλου κινείται στο 5,98% και του 2ετούς στο 5,92%, ενώ το yield του γερμανικού 10ετούς bund διαμορφώνεται στο 0,3%, του βρετανικού στο 0,978%, του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου στο 2,20%, του πορτογαλικού στο 3,15% και του ισπανικού στο 1,55%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v