Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 7% ξανά η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Οι εξελίξεις σε ότι αφορά την αξιολόγηση σπρώχνουν λίγο υψηλότερα τις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, την ώρα που οι ελπίδες για λύση στο θέμα της διάσωσης δυο προβληματικών ιταλικών τραπεζών αποκλιμακώνει τα yields των ιταλικών τίτλων.

Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων, με την προσοχή των επενδυτών στραμμένη στις τελευταίες εξελίξεις σε ό,τι αφορά το θέμα της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης.

Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου κινείται στο 7% και του 2ετούς στο 7,86%.

Εν τω μεταξύ, τα ιταλικά ομόλογα υπεραποδίδουν έναντι των υπολοίπων ευρωπαϊκών, μετά τις δηλώσεις εκπροσώπου της Κομισιόν πως ενδέχεται να υπάρξει λύση για τη διάσωση των δυο προβληματικών τραπεζών (Banca Popolare di Vicenza και Veneto Banca).

Παράλληλα, οι πολιτικές εξελίξεις, εν όψει της συνάντησης του Αμερικανού προέδρου με τον Κινέζο ομόλογό του, αλλά και η ένταση που έχει προκληθεί μεταξύ Βρετανίας και Ισπανίας-ΕΕ για το Γιβραλτάρ, στρέφουν τους επενδυτές σε πιο ασφαλής τίτλους, όπως οι γερμανικοί.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund διαμορφώνεται στο 0,26%, του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου στο 2,30%, του ισπανικού στο 1,64% και του πορτογαλικού στο 3,92%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v