Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά τα yields ιταλικών και ισπανικών ομολόγων

Οι εξελίξεις στην Monte dei Paschi, σε συνδυασμό με την χθεσινή απόφαση του Ευρωδικαστηρίου για τις ισπανικές τράπεζες, φέρνουν στο προσκήνιο τον προβληματικό τραπεζικό κλάδο της ευρωπεριφέρειας.

Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των ομολόγων των νότιων χωρών της Ευρώπης, καθώς η ιταλική τράπεζα Monte dei Paschi di Siena φαίνεται πως δεν θα αποφύγει τελικά την κρατική διάσωση.

Η εξέλιξη αυτή φέρνει στο προσκήνιο τον προβληματικό τραπεζικό κλάδο της ευρωπεριφέρειας, σε μια περίοδο πολιτικής αστάθειας στην Ιταλία.

Εν τω μεταξύ, υπό πίεση βρίσκεται και ο ισπανικός τραπεζικός κλάδος, μετά από απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που θα μπορούσε να «μεταφραστεί» σε επιστροφές άνω των 4 δισ. ευρώ για Ισπανούς δανειολήπτες στεγαστικών δανείων.

Η απόδοση του 10εοτύς ιταλικού τίτλου κινείται στο 1,82%, του ισπανικού στο 1,36%, του πορτογαλικού στο 3,77%, και του 10ετούς γερμανικού bund στο 0,25%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 7,19%, του 5ετούς στο 8,23% και του 3ετούς στο 7,40%

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v