Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλότερα τα yields των ευρωπαϊκών ομολόγων

Αν και μια αύξηση των επιτοκίων κανονικά θα οδηγούσε υψηλότερα τις αποδόσεις των ομολόγων, ωστόσο, σ’ αυτή την περίπτωση, έχει προεξοφληθεί πλήρως.

Σε χαμηλότερο επίπεδο κινούνται οι αποδόσεις των περισσοτέρων ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων, εν αναμονή της συνεδρίασης της Fed, η οποία εκτιμάται πως θα αποφασίσει την πρώτη αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων μετά από 12 μήνες, δίνοντας παράλληλα στοιχεία για την πολιτική της το 2017.

Όπως σημειώνουν αναλυτές στο Reuters, αν και μια αύξηση των επιτοκίων κανονικά θα οδηγούσε υψηλότερα τις αποδόσεις των ομολόγων, ωστόσο, σ’ αυτή την περίπτωση, έχει προεξοφληθεί πλήρως και οι αγορές επικεντρώνονται τώρα στην κατεύθυνση που θα ακολουθήσει στη συνέχεια η Janet Yellen.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund κινείται στο 0,32%, του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου στο 1,82%, του ισπανικού στο 1,42% και του πορτογαλικού στο 3,73%.

Σταθεροποιητικά οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, με τους επενδυτές να αναμένουν την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης, μετά και την «κόντρα» ΔΝΤ-Ευρώπης για το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 6,79%, του 5ετούς στο 7,83% και του 3ετούς στο 6,53%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v