Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στα ελληνικά ομόλογα μετά την παρέμβαση Τόμσεν

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου ενισχύεται στο 6,73%, του 5ετούς στο 7,82% και του 3ετούς στο 6,45%, μετά τη χθεσινή παρέμβαση Τόμσεν για το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης.

Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, υποαποδίδοντας έναντι των ευρωπαϊκών κρατικών τίτλων, μετά τις προειδοποιήσεις του Πουλ Τόμσεν (ΔΝΤ) πως οι στόχοι για το πρωτογενές πλεόνασμα δεν είναι αξιόπιστοι.

Παράλληλα, αρνείται ότι ζητά περισσότερη λιτότητα, ενώ αντιθέτως ζητά πιο ουσιαστική ελάφρυνση χρέους και διεύρυνση της φορολογικής βάσης, μαζί με σοβαρές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που μπορούν να αντιμετωπίσουν καλύτερα τα προβλήματα της Ελλάδας.

Οι διαφωνίες αυτές, όπως σχολιάσει το Reuters, δείχνουν τις διαφορές μεταξύ του ΔΝΤ και των πιστωτών της ευρωζώνης ως προς την μορφή που θα πρέπει να έχει η διάσωση της Ελλάδας, ενώ θέτουν εν αφμιβόλω τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο τρίτο πρόγραμμα διάσωσης της χώρας.

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου κινείται στο 6,73%, του 5ετούς στο 7,82% και του 3ετούς στο 6,45%.

Την ίδια ώρα, η ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης της Ιταλίας –που είναι ουσιαστικά η ίδια με την προηγούμενη- σε συνδυασμό με τις κινήσεις που γίνονται για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του ιταλικού τραπεζικού κλάδου, τυχαίνουν θετικής υποδοχής από τους επενδυτές, με αποτέλεσμα το κόστος δανεισμού της χώρας να κινείται χαμηλότερα.

Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού τίτλου διαμορφώνεται στο 1,96%, του ισπανικού στο 1,5%, του πορτογαλικού στο 3,78% και του του 10ετούς γερμανικού bund στο 0,38%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v