Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κόντρα στο ρεύμα ανεβαίνουν τα ελληνικά ομόλογα

Ενώ σε Ευρώπη και ΗΠΑ οι προσδοκίες για αύξηση του πληθωρισμού από τις πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ πιέζουν ανοδικά τα yields, στην Ελλάδα παρατηρείται αποκλιμάκωση. Κάτω του 7% νωρίτερα η απόδοση του 5ετούς.

Κόντρα στην ανοδική τάση στα yields των ομολόγων παγκοσμίως κινούνται τα ελληνικά ομόλογα, με την απόδοση του τίτλου λήξεως τον Απρίλιο του 2019 να υποχωρεί κάτω και από το 7% νωρίτερα, στο 6,9%.

Ενώ σε Ευρώπη και ΗΠΑ οι προσδοκίες για αύξηση του πληθωρισμού από τις πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ πιέζουν ανοδικά τα yields, στην Ελλάδα παρατηρείται αποκλιμάκωση, μετά και τα «καλά λόγια» που ακούγονται το τελευταίο διάστημα για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων για την β' αξιολόγηση και την προοπτική να ανοίξει το θέμα της ελάφρυνσης του χρέους.

Από την άλλη πλευρά, οι πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία εν όψει το δημοψηφίσματος της 4ης Δεκεμβρίου για τη συνταγματική αναθεώρηση, προβληματίζουν τους επενδυτές, στέλνοντας την απόδοση του ιταλικού 10ετούς 44 μ.β. υψηλότερα τις τελευταίες δεκαπέντε ημέρες.

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου κινείται αυτήν την ώρα στο 7,14%, του 5ετούς στο 7,06% και του 3ετούς στο 5,38, ενώ του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου διαμορφώνεται στο 2,08%.

Στο -0,09% η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund, στο 3,77% του πορτογαλικού ομολόγου και στο 1,59% του ισπανικού, ενώ η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού κρατικού ομολόγου ενισχύεται στο 2,30%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v