Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικά η απόδοση του 10ετούς bund

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 8,41%, του 5ετούς στο 8,88% και του 3ετούς στο 6,36%.

Σε χαμηλό δυο εβδομάδων υποχωρεί η απόδοση του 10ετούς γερμανικού κρατικού ομολόγου, με την προσοχή των επενδυτών να στρέφεται από τις κεντρικές τράπεζες, στο αποψινό debate Κλίντον-Τραμπ.

Όπως σχολιάζει στο Reuters ο αναλυτής της KBC, Piet Lammens, «οδεύουμε προς το προεδρικό debate με θετική στάση στις αγορές των ευρωπαϊκών ομολόγων. Το αμερικανικό debate είναι θετικό από την άποψη των ασφαλών καταφυγίων, όμως θα μπορούσε να γίνει αρνητικό αν οι υποψήφιοι δείξουν μια πιο επιθετική δημοσιονομική στάση».

Οι αναλυτές εκτιμούν επίσης πως το αποψινό debate ίσως ωθήσει υψηλότερα τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, αν οι υποψήφιοι αφήσουν νύξεις για μεγαλύτερες δαπάνες ή για μειώσεις φόρων, κάτι που θα οδηγούσε σε αύξηση του ομοσπονδιακού ελλείμματος και του δανεισμού.

Εν τω μεταξύ, σήμερα ανακοινώνεται η ημερομηνία διεξαγωγής του δημοψηφίσματος για την αναθεώρηση του ιταλικού συντάγματος. Σημειώνεται πως οι ανησυχίες για τα αυξανόμενα πολιτικά ρίσκα στην Ιταλία οδηγούν σε υποαπόδοση των ιταλικών τίτλων έναντι των αντίστοιχων ισπανικών.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund κινείται στο -0,1%, ενώ του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου διαμορφώνεται στο 1,22%, του ισπανικού στο 0,96% και του πορτογαλικού στο 3,43%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 8,41%, του 5ετούς στο 8,88% και του 3ετούς στο 6,36%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v