Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Τσιμπάνε» τα yields των ευρωπαϊκών ομολόγων

Τα στοιχεία για την αμερικανική ανεργία, η ψήφος εμπιστοσύνης για την ισπανική κυβέρνηση, οι αξιολογήσεις Ιρλανδίας και Πορτογαλίας, στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών.

Σε λίγο υψηλότερο επίπεδο κινούνται οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων, με την προσοχή στραμμένη όχι μόνο στα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ, αλλά και στην αξιολόγηση της Πορτογαλίας από την Moody’s και την δεύτερη ψηφοφορία για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στον Μαριάνο Ραχόι.

Το yield του ιρλανδικού ομολόγου άγγιξε υψηλό μήνα εν όψει της αξιολόγησης τη DBRS, με τις πιθανές επιπτώσεις από την απόφαση της Κομισιόν για την επιστροφή φόρων ύψους 13 δις. ευρώ από την Apple στην Ιρλανδία να βρίσκονται στο επίκεντρο.

Πριν από λίγες ημέρες, η S&P είχε εκτιμήσει πως τα ποσό αυτό μπορεί να βοηθήσει την Ιρλανδία να μειώσει σημαντικά το χρέος της, όμως μπορεί να υπονομεύσει την κυβέρνηση.

Εν τω μεταξύ, αναμένεται η αξιολόγηση της Moody’s για την Πορτογαλία, με την Commerbank να αναφέρει πως βρίσκεται σε κίνδυνο το «σταθερό» outlook της χώρας. Τα πορτογαλικά ομόλογα βρίσκονται ήδη υπό πίεση, μετά την προειδοποίηση της DBRS (του μόνου οίκου αξιολόγησης που διατηρεί επενδυτική βαθμίδα για την Πορτογαλία) πως αυξάνονται οι πιέσεις για την πιστοληπτική αξιολόγηση της χώρας.

Η απόδοση του 10ετούς πορτογαλικού ομολόγου κινείται στο 3,06%, του ιρλανδικού στο 0,46%, του ισπανικού στο 1,07%, του ιταλικού στο 1,17% και του γερμανικού bund στο -0,06%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου κινείται στο 8,23%, του 5ετούς στο 8,88% και του 3ετούς στο 7,75%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v