Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο αρνητικό ρεκόρ για την απόδοση του 10ετούς bund

Το yield του bund "γύρισε" για πρώτη φορά σε αρνητικό πεδίο προχθές, καθώς οι ανησυχίες για το ενδεχόμενο οι Βρετανοί να αποφασίσουν έξοδο από την ΕΕ, η εξαιρετικά χαλαρή νομισματική πολιτική της ΕΚΤ και οι ανησυχίες για την παγκόσμια ανάπτυξη προκαλούν ράλι στα γερμανικά ομόλογα.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund καταγράφει σήμερα νέο αρνητικό ρεκόρ, καθώς εξαϋλώνονται οι προσδοκίες για αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων μετά την απόφαση της Fed να διατηρήσει αμετάβλητη τη νομισματική της πολιτική, ενώ παράλληλα υποβάθμισε τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας.

Αν και η Fed άφησε να εννοηθεί ότι εξακολουθεί να σχεδιάζει αύξηση των επιτοκίων της δυο φορές φέτος, οι 6 από τους 17 policymakers της προέβλεψαν μία μόνο αύξηση φέτος.

Το yield του bund "γύρισε" για πρώτη φορά σε αρνητικό πεδίο προχθές Τρίτη, καθώς οι ανησυχίες για το ενδεχόμενο οι Βρετανοί να αποφασίσουν έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η εξαιρετικά χαλαρή νομισματική πολιτική της ΕΚΤ και οι ανησυχίες για την παγκόσμια ανάπτυξη προκαλούν ράλι στα γερμανικά ομόλογα. 

Η απόδοση του 10ετούς bund υποχώρησε ως το -0,034%, ενώ η απόδοση του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου ενισχύεται στο 1,49%, του ισπανικού στο 1,60% και του πορτογαλικού στο 3,45%. Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 8,21%, του 5ετούς στο 10,08% και του 3ετούς στο 11,85%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v