Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κάτω του 7% οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων

Θετικά υποδέχονται οι επενδυτές τη συμφωνία για Ελλάδα, με τις αποδόσεις τόσο των 3ετών τίτλων, όσο και των 5ετών και 10ετών να υποχωρούν κάτω του 7%. Αυξάνεται η διάθεση για τοποθέτηση σε τίτλους υψηλότερου ρίσκου.

Με ικανοποίηση υποδέχονται οι επενδυτές τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Eurogroup για την Ελλάδα, η οποία ανοίγει τον δρόμο και για τη διευθέτηση του ζητήματος του ελληνικού χρέους, με αποτέλεσμα οι αποδόσεις του 3ετούς, του 5ετούς αλλά και του 10ετούς ομολόγου να υποχωρούν κάτω από το 7%.

Συγκεκριμένα, η απόδοση του 3ετούς ομολόγου διαμορφώνεται διαμορφώνεται στο 6,77%, του 5ετούς στο 6,91% και του 10ετούς στο 6,97%.

Η συμφωνία οδηγεί σε αποκλιμάκωση και των υπολοίπων ομολόγων της ευρωπεριφέρειας, καθώς αυξάνει την διάθεση των επενδυτών για τοποθέτηση σε τίτλους υψηλότερου ρίσκου.

"Η συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της είναι θετική για τη διάθεση ρίσκου και συνεπώς για τις αγορές των ομολόγων της περιφέρειας", σχολιάζει αναλύτρια της DZ Bank.

Το yield του ιταλικού 10ετούς υποχωρεί στο 1,41%, του ισπανικού στο 1,52% και του πορτογαλικού στο 3,01%, ενώ στο 0,19% διαμορφώνεται η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v