Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό 2 εβδομάδων το yield του bund μετά τη Fed

Οι εκτιμήσεις για αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων οδηγούν υψηλότερα τις αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων, ενώ στα ελληνικά ομόλογα δεν παρατηρείται αξιόλογη μεταβολή, με τους επενδυτές να περιμένουν την αξιολόγηση και τις αποφάσεις για τη διευθέτηση του χρέους.

Σε υψηλό δυο εβδομάδων ενισχύονται οι αποδόσεις των bunds μετά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της συνεδρίασης της Fed, που έδειξαν ότι δεν αποκλείεται αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων ακόμα και τον επόμενο μήνα.

Εν τω μεταξύ, σήμερα αναμένεται η δημοσιοποίηση των πρακτικών της συνεδρίασης της ΕΚΤ, που ίσως ρίξουν περισσότερο «φως» στα σχέδια της Τράπεζας για την αγορά εταιρικών ομολόγων στο πλαίσιο του QE τον επόμενο μήνα, αλλά και να δείξουν αν οι αυξανόμενες επικρίσεις κατά της Τράπεζας για τη νομισματική της πολιτική επηρεάζουν τη διάθεσή της για περαιτέρω χαλάρωση.

Σε ότι αφορά την αγορά των ελληνικών ομολόγων, οι αποδόσεις παραμένουν στα ίδια επίπεδα, εν αναμονή της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου την Κυριακή και των αποφάσεων για την αξιολόγηση και την διευθέτηση του χρέους.

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 7,55%, του 5ετούς στο 7,62% και του 3ετούς στο 9,40%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund ενισχύεται στο 0,19%, του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου κινείται στο 1,51%, του ισπανικού στο 1,62% και του πορτογαλικού στο 3,11%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v