Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 7,47% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου

Χωρίς αξιόλογη μεταβολή οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, ενώ η ανάκαμψη της τιμής του πετρελαίου οδηγεί λίγο υψηλότερα τις αποδόσεις των bunds.

Ήπιες μεταβολές στην αγορά των ελληνικών ομολόγων, εν αναμονή των εξελίξεων σε ότι αφορά την αξιολόγηση.

Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου κινείται στο 7,47%, του 5ετούς στο 7,81% και του 3ετούς στο 8,94%.

Εν τω μεταξύ, ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των bunds λόγω της ανάκαμψης της τιμής του πετρελαίου, η οποία δίνει ώθηση στον πληθωρισμό.

Οι όποιες ενδείξεις ότι η αύξηση των τιμών του πετρελαίου μπορεί να τονώσει τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη θα είναι καλοδεχούμενες από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία αντιμετωπίζει επικρίσεις για την χαλαρή νομισματική της πολιτική.

Οι επενδυτές αναμένουν τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της προηγούμενης συνεδρίασης της ΕΚΤ (την Πέμπτη) για να δουν αν αυτές οι επικρίσεις επηρεάζουν τη διάθεση της ΕΚΤ για περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής της πολιτικής.

Αξίζει πάντως να αναφερθεί ότι πηγές της ΕΚΤ δήλωσαν στο Reuters πως η Τράπεζα περιόρισε τις αγορές πορτογαλικού και ιρλανδικού χρέους τον περασμένο μήνα, λόγω ανησυχιών ότι ίσως πλησιάζει στο «πλαφόν» των αγορών της.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund διαμορφώνεται στο 0,16%, του ιταλικού στο 1,47%, του ισπανικού στο 1,60% και του πορτογαλικού στο 3,09%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v