Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρούν οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων

Τα απογοητευτικά στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας οδηγούν την απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου χαμηλότερα του 0,1% για πρώτη φορά από τα τέλη Απριλίου του 2015.

Χαμηλότερα του 0,10% υποχωρεί η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου, για πρώτη φορά μετά από σχεδόν έναν χρόνο, καθώς η απρόσμενη πτώση των βιομηχανικών παραγγελιών στη Γερμανία -η μεγαλύτερη των τελευταίων έξι μηνών- υποδηλώνει πως η επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης αφήνει το σημάδι της στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Τα στοιχεία αυτά εντείνουν παράλληλα τις πιέσεις στην ΕΚΤ, σε μια περίοδο που οι αποδόσεις ήδη υποχωρούν λόγω της αύξησης του προγράμματος αγοράς ομολόγων από την κεντρική τράπεζα της Ευρώπης, ενώ το κλίμα επιβαρύνεται και από την πτώση της τιμής του πετρελαίου, που πιέζει τον πληθωρισμό.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund υποχωρεί στο 0,09% -το χαμηλότερο επίπεδο από το τέλος Απριλίου 2015-, του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου στο 1,25%, του ισπανικού στο 1,48% και του πορτογαλικού στο 2,81%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 9,01%, του 5ετούς στο 10% και του 3ετούς στο 10,66%, υποχωρώντας μετά τη χθεσινή εκτίναξη στον απόηχο των Wikileaks.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v