Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πάνω από 11% η απόδοση του ελληνικού 3ετούς ομολόγου

Υψηλότερα οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, στον απόηχο των διαρροών WikiLeaks και της αντίδρασης Λαγκάρντ.

Επιστρέφει στην Ελλάδα η προσοχή των αγορών, μετά τη διαρροή του διαλόγου Τόμσεν-Βελκουλέσκου το Σάββατο και τη διάψευση της Λαγκάρντ ότι οι αξιωματούχοι του Ταμείου θα φέρουν την Αθήνα κοντά στην χρεοκοπία στο πλαίσιο της διαπραγματευτικής τους τακτικής. Η επικεφαλής του ΔΝΤ τόνισε, δε, πως « έχουμε ακόμα απόσταση από το να έχουμε ένα πλήρες πρόγραμμα».

Οι εξελίξεις αυτές οδηγούν υψηλότερα τις αποδόσεις κυρίως των 3ετών και 5ετών ομολόγων, αν και το 10ετές δεν εμφανίζει σημαντική διαφορά σε σχέση με την Παρασκευή.

Έτσι, η απόδοση του 3ετούς τίτλου «σκαρφαλώνει» στο 11,11%, του 5ετούς στο 9,86%, ενώ του 10ετούς διαμορφώνεται στο 8,88%.

Εν τω μεταξύ, σε ιδιαίτερα χαμηλό επίπεδο παραμένει η απόδοση του γερμανικού ομολόγου, καθώς η αύξηση του όγκου αγοράς τίτλων από την ΕΚΤ αντισταθμίζει την διάθεση των επενδυτών για τοποθετήσεις σε τίτλους υψηλότερου ρίσκου.

Η απόδοση του 10ετούς bund κινείται στο 0,12%, του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου στο 1,22%, του ισπανικού στο 1,45% και του πορτογαλικού στο 2,75%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v