Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Τσιμπάνε» οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων

Στη συνεδρίαση της Fed στρέφουν την προσοχή τους οι επενδυτές, εκτιμώντας πως η αμερικανική κεντρική τράπεζα θα αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων της τους επόμενους μήνες.

Σε υψηλότερο επίπεδο οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων, με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στην συνεδρίαση της Fed, η οποία ενδέχεται να αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο νέας αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων τους επόμενους μήνες.

Η Fed δεν αναμένεται να ανακοινώσει τώρα αύξηση επιτοκίων, όμως πιθανότατα θα ξεκαθαρίσει πως όσο συνεχίζεται η ενίσχυση του αμερικανικού πληθωρισμού και της απασχόλησης, η οικονομική αδυναμία που παρατηρείται στον υπόλοιπο κόσμο δεν θα εμποδίσει την αύξηση των επιτοκίων.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι δήλωσε πως δεν αναμένει περαιτέρω μείωση των ευρωπαϊκών επιτοκίων.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund διαμορφώνεται στο 0,28%, του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου στο 1,31%, του ισπανικού στο 1,49% και του πορτογαλικού στο 2,83%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου υποχωρεί στο 8,94%, του 5ετούς στο 9,03% και του 3ετούς στο 7,42%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v