Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλότερα οι αποδόσεις των ομολόγων εν αναμονή της ΕΚΤ

Οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωζώνης κινούνται λίγο χαμηλότερα εν όψει της συνεδρίασης της ΕΚΤ την Πέμπτη, αλλά και λόγω της σημερινής υποχώρησης στα χρηματιστήρια και της ανακοίνωσης αδύναμων στοιχείων για τις κινεζικές εξαγωγές.

Μείωση των επιτοκίων καταθέσεων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κατά τουλάχιστον 10 μ.β. και επέκταση του προγράμματος αγοράς ομολόγων αναμένουν οι αγορές, ωστόσο οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί μετά την «απογοήτευση» του Δεκεμβρίου.

Οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωζώνης κινούνται λίγο χαμηλότερα εν όψει της συνεδρίασης της ΕΚΤ την Πέμπτη, αλλά και λόγω της σημερινής υποχώρησης στα χρηματιστήρια και της ανακοίνωσης αδύναμων στοιχείων για τις κινεζικές εξαγωγές, τα οποία αναζωπυρώνουν τις ανησυχίες για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund κινείται στο 0,17%, του ιταλικού αντίστοιχου τίτλου στο 1,43%, του ισπανικού στο 1,57% και του πορτογαλικού στο 3,03%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 9,67%, του 5ετούς στο 10,62% και του 3ετούς στο 9,18%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v