Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υψηλότερα οι αποδόσεις των bunds εν αναμονή της ΕΚΤ

Οι αναλυτές εκτιμούν πως την επόμενη Πέμπτη η ΕΚΤ θα μειώσει τα επιτόκιά της και θα αυξήσει τις αγορές ομολόγων, ωστόσο προειδοποιούν πως η Τράπεζα θα μπορούσε να απογοητεύσει την αγορά.

Σε υψηλότερο επίπεδο κινούνται οι αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων, καθώς η άμβλυνση των ανησυχιών για την παγκόσμια ανάπτυξη και η αύξηση των τιμών των εμπορευμάτων μειώνουν την πιθανότητα να «δοκιμαστεί» εκ νέου το επίπεδο του μηδέν πριν τη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την επόμενη εβδομάδα.

Οι αναλυτές εκτιμούν πως την επόμενη Πέμπτη η ΕΚΤ θα μειώσει τα επιτόκιά της και θα αυξήσει τις αγορές ομολόγων, κάτι που πιθανότατα θα αποτρέψει μια νέα αύξηση των αποδόσεων βραχυπρόθεσμα, ωστόσο προειδοποιούν πως η Τράπεζα θα μπορούσε να απογοητεύσει την αγορά.

Έχοντας αγγίξει το χαμηλό 10μήνου του περίπου 0,10% τη Δευτέρα, κοντά δηλαδή στο ιστορικό χαμηλό του 0,05% του περασμένου Απριλίου, η απόδοση του γερμανικού τίτλου κινείται 3 μ.β. υψηλότερα σήμερα, στο 0,24%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του ιταλικού 10ετούς τίτλου διαμορφώνεται στο 1,46%, του ισπανικού στο 1,60% και του πορτογαλικού στο 2,91%, ενώ η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου κινείται στο 10,16%, του 5ετούς στο 11,77% και του 3ετούς στο 10,37%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v