Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλότερα τα yields εν αναμονή της ΕΚΤ

Οι επενδυτές εκτιμούν πως η ΕΚΤ θα αποφασίσει περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής της στην επόμενη συνεδρίασή της, προκειμένου να δώσει ώθηση στον πληθωρισμό και την ανάπτυξη.

Συνεχίζεται η αποκλιμάκωση στις αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων, καθώς η μεγαλύτερη του αναμενόμενου μείωση των τιμών παραγωγού στη Γερμανία ενισχύει τις προσδοκίες για περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ τον επόμενο μήνα, προκειμένου να δοθεί ώθηση στον πληθωρισμό και στην ανάπτυξη.

Οι τιμές παραγωγού στη Γερμανία μειώθηκαν κατά 2,4% τον Ιανουάριο, πτώση μεγαλύτερη των προβλέψεων των αναλυτών, ενώ αμετάβλητος παρέμεινε τον ίδιο μήνα ο πληθωρισμός της Φινλανδίας.

Χθες, τα πρακτικά από την συνεδρίαση που πραγματοποίησε τον Ιανουάριο η ΕΚΤ, έδειξαν πως υπάρχει ανησυχία για τον πληθωρισμό, με ορισμένους policymakers να τάσσονται υπέρ προληπτικών μέτρων.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund υποχωρεί στο 0,19%, του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου στο 1,54%, του πορτογαλικού στο 3,26% και του ισπανικού στο 1,69%.

Χωρίς αξιόλογη μεταβολή οι ελληνικοί τίτλοι, με την απόδοση του 10ετούς στο 10,83%, του 5ετούς στο 12,67% και του 3ετούς στο 12,05%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v