Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι στα ελληνικά ομόλογα

Οι αγορές έδειξαν να ικανοποιούνται από τη χθεσινή ψήφιση ορισμένων προαπαιτούμενων, με τις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων να αποκλιμακώνονται έντονα. Στις αποφάσεις της Fed στραμμένη η προσοχή.

Η ψήφιση χθες από τη Βουλή του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα ικανοποίησε τις αγορές, με τις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων -κινούνται αντίστροφα προς τις τιμές- να καταγράφουν έντονη αποκλιμάκωση. 

Αυτή την ώρα, η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 8,48% (από 8,66% νωρίς το πρωί), του 5ετούς υποχωρεί κάτω και από το 8%, στο 7,97%. Σε χαμηλά δύο εβδομάδων κινείται η απόδοση του τριετούς τίτλου, στο 7,69%, καταγράφοντας πτώση 150 μονάδων βάσης (1,5%).

Την ίδια ώρα, και εν αναμονή των αποφάσεων της Fed για αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων, η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund διαμορφώνεται στο 0,63%, του ιταλικού 10ετούς τίτλου στο 1,67%, του ισπανικού στο 1,75% και του πορτογαλικού στο 2,56%.

Οι επενδυτές θα επικεντρωθούν στη φρασεολογία που θα χρησιμοποιήσει η Fed στην ανακοίνωσή της για να αιτιολογήσει την αύξηση των επιτοκίων και να περιγράψει το πώς θα αξιολογήσει τον χρονισμό των επόμενων βημάτων.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v