Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άλμα στα ελληνικά yields εν όψει Eurogroup

Υψηλότερα οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, με την προσοχή των επενδυτών να είναι στραμμένη στο σημερινό Eurogroup. Ήπια άνοδος στις αποδόσεις των τίτλων της ευρωπεριφέρειας.

Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων λίγες ώρες πριν το κρίσιμο Eurogroup, όπου θα συζητηθούν τα σχέδια της Αθήνας για την ανατροπή μέτρων λιτότητας που είχαν συμφωνηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος διάσωσης της χώρας.

Χθες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εξασφάλισε την ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή, ενώ ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προειδοποίησε πως «αν η Ελλάδα δεν θέλει νέο πρόγραμμα, όλα τελείωσαν».

Η απόδοση του 3ετούς ελληνικού τίτλου ενισχύονταν έως και 105 μ.β. στο 20,886%, του 5ετούς κατά 71 μ.β. στο 16,372% και του 10ετούς κατά 22 μ.β. στο 10,824%.

Λίγο υψηλότερα διαμορφώνονται τα yields των ομολόγων της ευρωπεριφέρειας, με το βλέμμα στην δημοπρασία 10ετών ομολόγων της Πορτογαλίας, η οποία αναμένεται να προσελκύσει μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς η προοπτική της αγοράς κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ αμβλύνει τις επιπτώσεις της αντιμνημονιακής στάσης της Ελλάδας. Σημειώνεται πως οι εξελίξεις στην Ελλάδα, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, δεν είχαν μεγάλη επίπτωση στις ευρωπαϊκές αγορές.

Η απόδοση του 10ετούς πορτογαλικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 2,58%, του ισπανικού στο 1,61% και του ιταλικού στο 1,68%, ενώ την ίδια ώρα η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund κινείται στο 0,36%, του 5ετούς στο -0,046% και του 2ετούς στο -0,21%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v