Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρές διακυμάνσεις στα ελληνικά ομόλογα

Οι πληροφορίες περί απροθυμίας της ΕΚΤ να δεχθεί την πρόταση της Αθήνας για αύξηση του ορίου έκδοσης εντόκων γραμματίων διατηρούν σε υψηλά επίπεδα τα yields των ελληνικών ομολόγων.

Συντηρείται η νευρικότητα στην αγορά ομολόγων, με τις αποδόσεις των ελληνικών τίτλων να καταγράφουν ήπιες διακυμάνσεις, παραμένοντας όμως σε υψηλά επίπεδα, μετά τα δημοσιεύματα περί απροθυμίας της ΕΚΤ να εγκρίνει την πρόταση της Αθήνας για αύξηση του ορίου έκδοσης εντόκων γραμματίων, αλλά και μετά τα αποτελέσματα της σημερινής δημοπρασίας 6μηνων εντόκων.

Χθες, οι Financial Times, μετέδωσαν πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν είναι διατεθειμένη να αυξήσει κατά 10 δισ. ευρώ το όριο έκδοσης εντόκων γραμματίων, όπως ζητά η κυβέρνηση.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης δεν έδωσε λεπτομέρειες σήμερα για τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, ωστόσο δήλωσε πως η Αθήνα μπορεί να υπολογίζει σε στήριξη από την ΕΚΤ.

Η απόδοση του 3ετούς ελληνικού ομολόγου κινείται γύρω στο 16,8%, του 5ετούς στο 13,2% και του 10ετούς στο 10,05%.

Την ίδια ώρα, λίγο χαμηλότερα διαμορφώνονται οι αποδόσεις των ομολόγων της υπόλοιπης ευρωπεριφέρειας, με τους επενδυτές να αναμένουν την έναρξη του προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ. Η απόδοση του ιταλικού 10ετούς τίτλου διαμορφώνεται στο 1,60%, του ισπανικού στο 1,46% και του πορτογαλικού στο 2,55%, ενώ η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund κινείται στο 0,34%, του 5ετούς στο -0,048% και του 2ετούς στο -0,19%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v