Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άνω του 19% η απόδοση του ελληνικού 3ετούς

Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2013 η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου, καθώς παραμένει η αβεβαιότητα σε ότι αφορά την εξέλιξη του προγράμματος διάσωσης της χώρας. Χαμηλότερα οι αποδόσεις των τίτλων της ευρωπεριφέρειας.

Συνεχίζουν και αυτή την εβδομάδα την ανοδική τους πορεία οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, εν μέσω ενδείξεων ότι η νέα κυβέρνηση της χώρας και οι ευρωπαίοι εταίροι της δεν έχουν επιλύσει ακόμα τις διαφορές τους σε ότι αφορά τους όρους με τους οποίους μπορεί να γίνει αναδιαπραγμάτευση των δανειακών υποχρεώσεων της Ελλάδας.

Οι επενδυτές εκτιμούν πως γίνονται κινήσεις για κάποιου είδους συμφωνία σε ότι αφορά την Ελλάδα, ωστόσο υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα και η Γερμανία αναμένεται να τηρήσει σκληρή στάση στις όποιες διαπραγματεύσεις.

Η απόδοση του ελληνικού 3ετούς ομολόγου παραμένει πάνω από το 19%, και συγκεκριμένα στο 19,04%, του 5ετούς στο 14,74%, ενώ η απόδοση του 10ετούς κινείται στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2013, φθάνοντας έως το 11,22%.

Την ίδια ώρα, οι αποδόσεις των ομολόγων της υπόλοιπης ευρωζώνης κινούνται σε χαμηλότερο επίπεδο, καθώς η εκλογή Προέδρου στην Ιταλία περιόρισε την πολιτική αβεβαιότητα για τη χώρα.

Το yield του ιταλικού 10ετούς ομολόγου κινείται στο 1,63%, του ισπανικού στο 1,44% και του πορτογαλικού στο 2,38%, ενώ η απόδοση του 10ετούς γερμανικού Bund διαμορφώνεται στο 0,30%, του 5ετούς στο -0,051% και του 2ετούς στο -0,18%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v