Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 8,03% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Παραμένει πάνω από το 8% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου. Άνοδος στην απόδοση των ομολόγων στον ευρωπαϊκό νότο. Στο 2,32% το αμερικανικό 10ετές.

Ενισχύονται οι αποδόσεις των περισσοτέρων ευρωπαϊκών ομολόγων με τους επενδυτές να αναμένουν τις επόμενες κινήσεις της ΕΚΤ προκειμένου να τονωθεί η οικονομική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη.

Η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ομολόγου ενισχύθηκε κατά τρεις μονάδες βάσης στο 2,35%, του ισπανικού 10ετούς κατά μία μονάδα βάσης στο 2,10% ενώ η απόδοση του γερμανικού 10ετούς υποχώρησε κατά δύο μονάδες στο 0,77%.

Το ελληνικό 10ετές ομόλογο υποχωρεί στο 8,03%.

Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, τα μακροπρόθεσμα κρατικά ομόλογα των ΗΠΑ καταγράφουν την καλύτερη απόδοση σε σχέση με άλλες επενδυτικές τοποθετήσεις, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.

Τα αμερικανικά ομόλογα με 10ετή διάρκεια και άνω, έχουν αποδώσει 18% στους επενδυτές εντός του 2014, αν συνυπολογιστούν τα κέρδη από το χρέος αλλά και από το ράλι του δολαρίου.

Το 10ετές αμερικανικό ομόλογο υποχωρεί κατά τέσσερις μονάδες βάσης στο 2,32%.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα έχει προγραμματιστεί δημοπρασία 10ετών ομολόγων της τάξεως των 24 δισ. δολαρίων και αύριο θα πραγματοποιηθεί δημοπρασία 30ετών ομολόγων ύψους 16 δις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v