Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλότερα οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων

Η δήλωση του μέχρι πρότινος πολέμιου της ποσοτικής χαλάρωσης, Ιβ Μερς, ότι είναι "θεωρητικά πιθανή" η αγορά κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ, αυξάνει τις εκτιμήσεις για πιθανή επέκταση του ευρωπαϊκού QE. Παραμένει άνω του 8% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς, πτώση για ιταλικά και ισπανικά.

Πτωτικά κινούνται οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων, καθώς αυξάνονται οι εκτιμήσεις για πιθανή επέκταση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Χθες, το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Ιβ Μερς, μέχρι πρότινος πολέμιος της ποσοτικής χαλάρωσης, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αγοράς κρατικών ομολόγων από την Τράπεζα, λέγοντας πως είναι «θεωρητικά πιθανό», ενώ παράλληλα εξέφρασε ανησυχία για την κατάσταση της ευρωζώνης.

Σύμφωνα με στρατηγικούς αναλυτές, δεν αποκλείεται και η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας να αρχίσει να αγοράζει ομόλογα κρατών της ευρωζώνης προκειμένου να αποδυναμώσει το φράγκο.

Η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ομολόγου υποχωρεί στο 2,32%, του ισπανικού στο 2,10% και του πορτογαλικού στο 3,19%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς ελληνικού τίτλου διαμορφώνεται στο 8,11%, του 5ετούς στο 7,27% και του 3ετούς στο 7,02%.

Στο 0,83% η απόδοση του 10ετους γερμανικού bund, στο 0,12% του 5ετούς και στο -0,047% του 2ετούς.

Άννα Φαλτάιτς [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v