Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 8,15% το ελληνικό 10ετές ομόλογο

Πτωτικά κινούνται οι αποδόσεις των ευρωπαικών και αμερικανικών ομολόγων. Παραμένει πάνω από το 8% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς. Πτώση 5 μ.β. για το γερμανικό 10ετές.

Υποχωρούν οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων καθώς οι επενδυτές αναμένουν τις επόμενες κινήσεις της ΕΚΤ μετά την επέκταση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης που αποφάσισε την προηγούμενη εβδομάδα η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας.

Το γερμανικό 10ετές ομόλογο υποχωρεί κατά 5 μονάδες βάσης στο 0,77%, το ιταλικό 10ετές κινείται χαμηλότερα κατά 3 μονάδες στο 2,37% και το ισπανικό 10ετές σημειώνει πτώση 2 μονάδων στο 2,12%.

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 8,15%.

Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, οι τιμές των αμερικανικών ομολόγων ενισχύονται με την απόδοση του 30ετούς να υποχωρεί για δεύτερη διαδοχική ημέρα καθώς οι επενδυτές αναμένουν η πτώση στην τιμή του πετρελαίου να κρατήσει χαμηλά τον πληθωρισμό, την ώρα που η αμερικανική οικονομία ανεβάζει ταχύτητες.

Όπως αναφέρει ο αναλυτής της Janney Montgomery Scott, Guy Lebas, «υπάρχουν ανησυχίες ότι η μείωση στην τιμή του πετρελαίου αποτελεί ένδειξη της αποδυνάμωσης της παγκόσμιας οικονομίας. Ωστόσο η πτώση στην τιμή του πετρελαίου κρατάει τον πληθωρισμό στα επιθυμητά επίπεδα (των Κεντρικών Τραπεζών) γεγονός που ευνοεί τα ομόλογα».

Η απόδοση του αμερικανικού 30ετούς ομολόγου υποχωρεί κατά δύο μονάδες βάσης στο 3,05% και αντίστοιχα η απόδοση του 10ετούς κινείται χαμηλότερα κατά μία μονάδα στο 2,34%.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα το 10ετές υποχωρούσε συνολικά κατά τέσσερις μονάδες.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v