Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 8,18% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Μικρή πτώση στις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης, με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στην ερχόμενη συνεδρίαση της ΕΚΤ. Παραμένει υψηλότερα του 8% η απόδοση του ελληνικού ομολόγου. Σε δημοπρασία 15ετούς ομολόγου προχωρά η Ιρλανδία.

Σε χαμηλότερο επίπεδο κινούνται οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων, με την προσοχή των επενδυτών να στρέφεται στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αναμένοντας τις επόμενες κινήσεις της, μετά και την απόφαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας να επεκτείνει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσής της.

Οι επενδυτές «στοιχηματίζουν» πως οι νομοθέτες της ΕΚΤ στη συνεδρίαση της 6ης Νοεμβρίου δεν θα ακολουθήσει στα βήματα της BoJ, καθώς αποτιμά τις επιπτώσεις του νέου γύρου φθηνών δανείων και αγορών καλυμμένων ομολογιών.

Εν τω μεταξύ, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Ewald Nowotny, σε δηλώσεις του στην ιαπωνική εφημερίδα Nikkei, είπε πως η ΕΚΤ δεν θα πρέπει να αρχίσει να αγοράζει ομόλογα χωρών της ευρωζώνης φέτος.

Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού τίτλου υποχωρεί στο 8,18%, του 5ετούς στο 7,12% και του 3ετούς στο 7,04%, ενώ η απόδοση του 10ετούς ιταλικού τίτλου διαμορφώνεται στο 2,36%, του ισπανικού στο 2,13% και του πορτογαλικού στο 3,31%.

Σημειώνεται ότι η απόδοση του 10ετούς ιρλανδικού ομολόγου υποχωρεί σήμερα στο 1,76%, καθώς χθες η κυβέρνηση της χώρας ανακοίνωσε ότι προχωρά σε δημοπρασία ομολόγου 15ετούς διάρκειας, η οποία έχει στόχο την άντληση πόρων για την αποπληρωμή μέρους των δανείων της χώρας προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Στο 0,81% η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund, στο 0,11% του 5ετούς και στο -0,055% του 2ετούς.

Άννα Φαλτάιτς [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v