Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή πτώση στα αμερικάνικα ομόλογα μετά τη Yellen

Κέρδη κατέγραψαν τα ομόλογα της περιφέρειας ευρωζώνης. Η απόδοση του 10ετους πορτογαλικού υποχώρησε 10 μονάδες βάσης, στο 3,72%. Στο 6,24% μειώθηκε η απόδοση του ελληνικού 10ετους.

Πτωτικά κινήθηκαν την Τρίτη οι τιμές των αμερικανικών ομολόγων, καταγράφοντας απώλειες για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση.

Η απόδοση του 10ετους αμερικανικού ομολόγου, η οποία κινείται αντίστροφα από την τιμή, ενισχύθηκε μισή μονάδα βάσης στο 2,552%.Με βάση τα στοιχεία της Tradeweb, η απόδοση του 30ετους τίτλου αυξήθηκε οριακά στο 3,37%, ενώ του 5ετους σημείωσε άνοδο 1,5 μονάδας βάσης στο 1,69%.

Την Τρίτη η επικεφαλής της Fed, Janet Yellen, υποστήριξε πως η κεντρική τράπεζα μπορεί να προχωρήσει πιο γρήγορα σε μια αύξηση των επιτοκίων, εφόσον η αγορά εργασίας συνεχίζει να βελτιώνεται με τον ίδιο ρυθμό.

Κέρδη κατέγραψαν τα ομόλογα της περιφέρειας ευρωζώνης. Η απόδοση του 10ετους πορτογαλικού υποχώρησε 10 μονάδες βάσης, στο 3,72%. Την περασμένη εβδομάδα είχε καταγράψει άλμα 28 μονάδων βάσης.

Η απόδοση του ελληνικού 10ετους διολίσθησε τέσσερις μονάδες βάσης, στο 6,24%. Τρεις μονάδες βάσης μειώθηκε η απόδοση του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου, στο 2,82% και πέντε μονάδες βάσης του ισπανικού, στο 2,66%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v