Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 6,24% η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου

Οι επενδυτές δεν δείχνουν να προβληματίζονται από την αθέτηση πληρωμών της Rioforte, αντιμετωπίζοντας το θέμα ως μεμονωμένο περιστατικό. Χαμηλότερα οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωπεριφέρειας.

Νέα υποχώρηση για τις αποδόσεις των ομολόγων της ευρωπεριφέρειας, με τους επενδυτές να μην δείχνουν να προβληματίζονται από την αθέτηση πληρωμής της Rioforte -βασικής μονάδας της Espirto Santo International και μητρικής του Espirito Santo Financial Group.

Η απόδοση του 10ετούς πορτογαλικού ομολόγου κινούνταν 8 μ.β. χαμηλότερα στο 3,74%, του ελληνικού 4 μ.β. χαμηλότερα στο 6,24%, του ιταλικού υποχωρούσε στο 2,81% και του ισπανικού στο 2,65%.

«Η αγορά έχει αρχίσει να διαφοροποιείτα», σχολίασε ο Christoph Reiger της Commerzbank, σημειώνοντας πως η αγορά αντιμετωπίζει το θέμα της Rioforte ως μεμονωμένο περιστατικό και όχι ως συστημικό ρίσκο. «Αυτό είναι λογικό, μετά τις δηλώσεις της πορτογαλικής κυβέρνησης ότι δεν θα υπάρξει διάσωση της Banco Espirito Santo».

«Εάν απαιτηθούν επιπλέον κεφάλαια, λόγω ρίσκων που αυτή τη στιγμή δεν βλέπουμε, υπάρχουν σίγουρα μέτοχοι που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν σε μια αύξηση κεφαλαίου», δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Πορτογαλίας, Carlos Costa.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει το Bloomberg, τα κρατικά ομόλογα της Πορτογαλίας έχουν αποδώσει 14% από την αρχή του έτους, εμφανίζοντας την δεύτερη καλύτερη επίδοση μετά τα ελληνικά, που έχουν αποδώσει 26%. Η απόδοση των ιταλικών ομολόγων διαμορφώνεται από την αρχή του έτους στο 9%, των ισπανικών στο 9,2% και των γερμανικών bunds στο 5,2%.

Άννα Φαλτάιτς [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v