Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διορθωτικές κινήσεις στα ομόλογα του Νότου

Φρένο στο ράλι των τελευταίων ημερών για τα ομόλογα του Νότου. Στο 6,97% οι αποδόσεις των 10ετών ελληνικών ομολόγων καθώς συνεχίζεται το παζάρι με την Τρόικα. Ήπια άνοδος στις αποδόσεις των τίτλων Ισπανίας και Ιταλίας. Τι βλέπουν οι αναλυτές.

Πτωτικές τάσεις καταγράφονται στα ελληνικά ομόλογα μετά από ένα ράλι πέντε εβδομάδων και ενώ συνεχίζεται το παζάρι της τρόικας με την Αθήνα.

Συγκεκριμένα, οι αποδόσεις των 10ετών κρατικών τίτλων ενισχύονται κατά 2,2 μονάδες βάσης στο 6,97%. Σημειώνεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων υποχώρησαν ακόμη και στο 6,68%. «Είναι το χαμηλότερο επίπεδο στα ελληνικά ομόλογα από το πρώτο πρόγραμμα στήριξης το 2010 και δεν είναι ασυνήθιστο να υπάρχει κάποια διόρθωση, ειδικότερα εάν οι ειδήσεις για την Ελλάδα είναι παράλληλα κάπως αρνητικές» υποστηρίζει ο Matthias van der Jeught της KBC.

Αντίστοιχες τάσεις καταγράφονται και στους κρατικούς τίτλους της Ισπανίας και της Ιταλίας, που βρέθηκαν σε ιστορικά χαμηλά την προηγούμενη εβδομάδα. Συγκεκριμένα, οι αποδόσεις των 10ετών τίτλων Ισπανίας ενισχύονται κατά 2,8 μονάδες βάσης, στο 3,34% (από 3,31% τη Δευτέρα που ήταν χαμηλό 8 ετών). Αντίστοιχα οι αποδόσεις των 10ετών ιταλικών ομολόγων ενισχύονται κατά 0,08 μονάδες βάσης από τα χαμηλά 8ετίας.

«Ήρθε η ώρα να πάρει μία ανάσα η αγορά ομολόγων» εξηγεί ο  Jan von Gerigh της Nordea και συμπληρώνει: «Τα περιθώρια περαιτέρω βραχυπρόθεσμης ανόδου στις αποδόσεις είναι μάλλον περιορισμένα. Δεν υπάρχουν προφανείς καταλύτες στη σημερινή ατζέντα που θα μπορούσαν να αλλάξουν αυτή την εικόνα». 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v