Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πανω από τα 63 δολ. διατηρείται το πετρέλαιο

Μικρή υποχώρηση σημειώνουν οι τιμές του ”μαύρου χρυσού” καθώς σταδιακά αποκαθίστανται τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στα διυλιστήρια γεγονός που θα ”βοηθήσει” στην αύξηση της παραγωγής.

Μικρή υποχώρηση σημειώνουν οι τιμές του ”μαύρου χρυσού” καθώς σταδιακά αποκαθίστανται τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στα διυλιστήρια γεγονός που θα ”βοηθήσει” στην αύξηση της παραγωγής.

Η ConocoPhillips ανακοίνωσε ότι η μονάδα της στο Τέξας αναμένεται να ξεκινήσει την παραγωγή μέχρι την Τετάρτη, οπότε και θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες επισκευών, ενώ η Exxon Mobil αποκατέστησε την λειτουργία της μονάδας της στο Illinois η οποία είχε σταματήσει την παραγωγή στις 30 Ιουλίου.

Νωρίτερα την Τρίτη η τιμή του προϊόντος άγγιξε το νέο υψηλό των 64,27 δολ. ανά βαρέλι, καθώς οι προειδοποιήσεις από ΗΠΑ, Αγγλία και Αυστραλία για πιθανές επιθέσεις στη Σαουδική Αραβία, τη μεγαλύτερη παραγωγό στον κόσμο, έχουν επαναφέρει στο προσκήνιο το ”τρομοκρατικό premium”.

”Κάποια διυλιστήρια ξεκίνησαν ξανά να λειτουργούν και αυτό βοηθά την αγορά να κινηθεί κάπως χαμηλότερα” σχολίασε ο Andrew Lebow, χρηματιστής της Man Financial Inc. στη Νέα Υόρκη. Η αγορά πετρελαίου ”βρέθηκε σε κρίση πανικού χθες” και η τιμή ενδεχομένως να σημείωσε υπερβολική αύξηση. ”Τα αποθέματα αργού είναι σε καλή κατάσταση, ενώ εκείνα του πετρελαίου θέρμανσης βρίσκονται σε εκπληκτική κατάσταση” πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ενέργειας, τα αποθέματα πετρελαίου την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 29 Ιουλίου βρίσκονταν στα 318 εκατ. βαρέλια, ήτοι 7,3% υψηλότερα από τον μέσο όρο πέντε ετών.

Στα 63,80 δολάρια ανά βαρέλι διαμορφώνεται η τιμή του αργού πετρελαίου στην αγορά της Ν. Υόρκης, ενώ στα 62,01 δολάρια το βαρέλι κυμαίνεται το Brent στο Λονδίνο.

Την ίδια στιγμή, πτωτικά στα 434,30 δολάρια ανά ουγκιά κινείται η τιμή του χρυσού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v