Σε χαμηλό 3μήνου οι τιμές πετρελαίου, χαλκού

Οι τιμές του πετρελαίου βυθίζονται κοντά στα 48 δολάρια το βαρέλι, ενώ και οι τιμές του χαλκού διατηρούν πορεία πτώσης, πιέζοντας χαμηλότερα όλα τα εμπορεύματα στις διεθνείς αγορές.

Οι τιμές του πετρελαίου βυθίστηκαν στα χαμηλότερα επίπεδα τριών μηνών, κοντά στα 48 δολάρια το βαρέλι, υπό την πίεση των αυξημένων αποθεμάτων στις ΗΠΑ, της επιβράδυνσης της παγκόσμιας ζήτησης και της αύξησης του δολαρίου.

Οι τιμές του αργού πετρελαίου στις μετασυνεδριακές συναλλαγές στις ΗΠΑ υποχωρούν 13 σεντς στα 48,41 δολάρια ανά βαρέλι, έχοντας φτάσει μέχρι τα 48,29 δολάρια. Οι τιμές του ”μαύρου χρυσού” έχουν απολέσει 17% της αξίας τους από το ρεκόρ των 58,28 δολαρίων στις 4 Απριλίου.

Τα συμβόλαια του Brent στο Λονδίνο σήμερα υποχωρούν 33 σεντς στα 48,01 δολάρια ύστερα από απώλεια 1,61 δολαρίων στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Στα χαμηλότερα επίπεδα τριών μηνών, στα 3.016 δολάρια ανά τόνο με απώλειες 26 δολαρίων, διαμορφώνονται και οι τιμές του χαλκού στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου.

Το ”κόκκινο” μέταλλο υποχωρεί καθώς επιβραδύνεται η ανάπτυξη της ευρωπαϊκής ζήτησης και το δολάριο ενισχύεται έναντι ευρώ και γεν, καθιστώντας ακριβότερες τις εισαγωγές για την Ευρώπη και την Ιαπωνία.

Υπό την πίεση πετρελαίου και χαλκού όλα τα εμπορεύματα κινούνται σε χαμηλότερα επίπεδα, έχοντας εμφανίσει χθες τις μεγαλύτερες απώλειες επτά εβδομάδων.

Ο δείκτης Reuters-CRB που καταρτίζεται από 17 εμπορεύματα υποχώρησε 1,6% χθες και κινείται 8% χαμηλότερα από το υψηλό 24 ετών της 16ης Μαρτίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v