Πάνω από τα 51 δολάρια το πετρέλαιο Nymex

Για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση το πετρέλαιο ενισχύεται, καθώς διαφαίνεται ότι ο OPEC και οι υπόλοιποι παραγωγοί θα έχουν πρόβλημα να ανταποκριθούν στη ζήτηση όταν τα διυλιστήρια θα αυξάνουν την προσφορά πετρελαίου θέρμανσης πριν από τη χειμερινή περίοδο.

Για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση το αργό πετρέλαιο ενισχύεται στη Νέα Υόρκη, καθώς διαφαίνεται ότι ο OPEC και οι υπόλοιποι παραγωγοί θα έχουν πρόβλημα στο να ανταποκριθούν στην αύξηση της ζήτησης το καλοκαίρι και το φθινόπωρο, όταν τα διυλιστήρια θα αυξάνουν την προσφορά πετρελαίου θέρμανσης πριν από τη χειμερινή περίοδο.

Ο στρατηγικός αναλυτής ενέργειας της Merrill Lynch προβλέπει ότι το επιπλέον πετρέλαιο που έχουν τη δυνατότητα να αντλούν οι παραγωγοί ”έχει μειωθεί σε επικίνδυνα χαμηλά επίπεδα.” Σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg, η παραγωγή του OPEC κατά τον μήνα Απρίλιο αυξήθηκε 0,9% στα 30,07 εκατ. βαρέλια την ημέρα, κοντά δηλαδή στα υψηλότερα επίπεδα 26 ετών.

Το συμβόλαιο Ιουνίου στις μετασυνεδριακές συναλλαγές στη Νέα Υόρκη κερδίζει 63 σεντς ή 1,2%, στα 51,46 δολάρια ανά βαρέλι. Στο Λονδίνο το αντίστοιχο συμβόλαιο του Brent διαμορφώνεται στα 51,28 δολάρια με κέρδη 45 σεντς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v