Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια πτώση 1,65% για το πετρέλαιο στα $96,17

Σε πτωτική τροχιά κινήθηκε κατά την εναρκτήρια συνεδρίαση της εβδομάδος η πλειοψηφία των προϊόντων που συνθέτουν τις δύο βασικές κατηγορίες εμπορευμάτων, με το χρυσό να ξεχωρίζει και να διαφοροποιείται θετικά.

Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων


Σε πτωτική τροχιά κινήθηκε κατά την εναρκτήρια συνεδρίαση της εβδομάδος η πλειοψηφία των προϊόντων που συνθέτουν τις δύο βασικές κατηγορίες εμπορευμάτων (ενέργεια, μέταλλα), με το χρυσό να ξεχωρίζει και να διαφοροποιείται θετικά πριμοδοτούμενος ως ασφαλές καταφύγιο εν μέσω ανησυχιών για το πολιτικό ρίσκο σε Ισπανία και Ιταλία.

Ρόλο στην υποχώρηση των τιμών διαδραμάτισε και η ανάκαμψη του δολαρίου στη διεθνή αγορά συναλλάγματος πλησίον του επιπέδου των $135 cents.

Στο petroleum complex, το light crude oil (σειρά Μαρ.’13) έκλεισε στα $96,17/βαρέλι με σημαντική πτώση της τάξεως του 1,65%, ενώ στα products η συγκριτική εικόνα ως προς το αργό ήταν μεικτή, με τη σειρά Φεβ.’13 για την RBOB Gasoline να υποχωρεί στα $301,15cents/γαλόνι (-1,4%) και την αντίστοιχη σειρά για το πετρέλαιο θέρμανσης να διαμορφώνεται στα $315,40cents/γαλόνι, με αισθητά μικρότερη πτώση κατά 0,20%.

Στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων ξεχώρισε όπως προαναφέραμε ο χρυσός, με τα συμβόλαια παράδοσης Απριλίου να κλείνουν στα $1676,40/ουγκιά κερδίζοντας +0,3%, ενώ η σειρά Μαρτίου για το ασημί υποχώρησε, κλείνοντας την ημέρα στα $31,716/ουγκιά, με απώλειες της τάξεως του 0,75%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v