Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακή μεταβολή για το πετρέλαιο στα $95,88

Διττή εικόνα παρουσίασαν κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής οι δύο βασικές κατηγορίες εμπορευμάτων στα αμερικανικά χρηματιστήρια.

Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων

Διττή εικόνα παρουσίασαν κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής οι δύο βασικές κατηγορίες εμπορευμάτων στα αμερικανικά χρηματιστήρια, με το πετρέλαιο και τα προϊόντα στο ενεργειακό μπλοκ να επιχειρούν κίνηση σε υψηλότερα επίπεδα χωρίς επιτυχία από τη μία μεριά και τα πολύτιμα μέταλλα να διαπραγματεύονται σε αρνητικό έδαφος με απώλειες, από την άλλη.

Στη γλώσσα των αριθμών, στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης και στο petroleum complex, το light crude oil (σειρά Μαρ.’13) έκλεισε στα $95,88/βαρέλι με οριακή μεταβολή, ενώ στα products η εικόνα ήταν παρόμοια, με τη σειρά Μαρ.’13 για την RBOB Gasoline στα $288,98cents/γαλόνι και την αντίστοιχη σειρά για το πετρέλαιο θέρμανσης να κάνει settlement στα $304,89cents/γαλόνι, καταγράφοντας περιορισμένες απώλειες.

Στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων η εικόνα ήταν όπως αναφέραμε αρνητική:

Συγκεκριμένα, η τιμή του χρυσού (σειρά Φεβ.’13) διαμορφώθηκε στα $1656/ουγκιά καταγράφοντας απώλειες 0,65%, ενώ η σειρά Μαρτίου ’13 για το ασημί υποχώρησε στα $31,2/ουγκιά, με μεγαλύτερες απώλειες της τάξεως του 2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v