Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια άνοδος 1,8% για το πετρέλαιο στα $89,98

Μικτά κινήθηκαν κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης οι δύο βασικές κατηγορίες εμπορευμάτων, με το ενεργειακό μπλοκ να κινείται έντονα ανοδικά την τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης της σειράς παράδοσης Ιανουαρίου.

Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων

Μικτά κινήθηκαν κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης οι δύο βασικές κατηγορίες εμπορευμάτων, με το ενεργειακό μπλοκ να κινείται έντονα ανοδικά την τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης της σειράς παράδοσης Ιανουαρίου στο αργό από τη μία μεριά και τα πολύτιμα μέταλλα να παραμένουν σε αρνητικό έδαφος, από την άλλη, αδυνατώντας να ανακάμψουν μετά τις εκτεταμένες ρευστοποιήσεις των προηγούμενων ημερών.

Στη γλώσσα των αριθμών, στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης και στο petroleum complex, το light crude oil (σειρά Φεβ.’13) έκλεισε στα $89,98/βαρέλι με κέρδη της τάξεως του 1,8%, ενώ στα products η εικόνα ήταν ανάλογη, με τη σειρά Ιαν.’13 για την RBOB Gasoline να ενισχύεται στα $274,31cents/γαλόνι σημειώνοντας ημερήσια κέρδη κατά 2% και την αντίστοιχη σειρά για το πετρέλαιο θέρμανσης να κάνει settlement στα $303,56cents/γαλόνι, καταγράφοντας κέρδη της τάξεως του 1,3%.

Να σημειωθεί ότι τα αποθέματα αργού παρουσίασαν μείωση κατά σχεδόν 1 εκ. βαρέλια, με την μέση εκτίμηση των αναλυτών να είναι για μεγαλύτερη μείωση κατά -1,75 εκ. βαρέλια, την ώρα που τα αποθέματα βενζίνης αυξάνονταν κατά 2,2 εκατ. βαρέλια σε συμφωνία με το consensus των αναλυτών και αυτά των διυλισμένων προϊόντων υποχωρούσαν κατά 1,1 εκ. βαρέλια όταν οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση κατά 1 εκ.

Η ζήτηση τόσο για το αργό, όσο και για τα products, ενισχύθηκε σημαντικά, ιδιαίτερα των distillates.

Στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων, από την άλλη μεριά, η εικόνα ήταν σταθεροποιητική για το χρυσό και πτωτική για τον άργυρο.

Συγκεκριμένα, η τιμή του κίτρινου μετάλλου (σειρά Φεβ.’13) διαμορφώθηκε στα $1667,7/ουγκιά καταγράφοντας μικρές απώλειες 0,2%, ενώ η σειρά Μαρτίου ’13 για το ασημί έκλεισε στα $31,116/ουγκιά, με σημαντικές απώλειες της τάξεως του 1,7%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v