Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια πτώση 2,8% για το χρυσό στα $1.588 /οz

Με μικρές μεταβολές εν συγκρίσει με το κλείσιμο της Τετάρτης βρήκε το κλείσιμο της συνεδρίασης της Πέμπτης τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στο petroleum complex.

Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της Laiki Popular Bank

Με μικρές μεταβολές εν συγκρίσει με το κλείσιμο της Τετάρτης βρήκε το κλείσιμο της συνεδρίασης της Πέμπτης τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στο petroleum complex, ενώ δριμεία επίθεση από τους πωλητές δέχθηκαν τα ΣΜΕ επί των πολύτιμων μετάλλων, κλείνοντας κοντά στα ενδοσυνεδριακά τους χαμηλά.

Στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης η τιμή του αργού (σειρά Ιουλίου) έκλεισε τη συνεδρίαση στο floor στα $84,78/βαρέλι, με απώλειες 0,3%, ενώ όσον αφορά στα προϊόντα η εικόνα ήταν αντίστοιχη, με το πετρέλαιο θέρμανσης να τερματίζει στα $266,82cents/γαλόνι (-0.1%) και την αντίστοιχη σειρά (Ιουλίου) για την RBOB Gasoline να υποχωρεί στα $268,5 cents/γαλόνι, με πτώση της τάξεως του 0.2%.

Στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων, εξάλλου, το δίδυμο χρυσού-αργύρου υπέστη σημαντικές πιέσεις και προσγειώθηκε …ανώμαλα μετά το ράλι των προηγούμενων ημερών.

Συγκεκριμένα, το κίτρινο μέταλλο (σειρά Αυγούστου) τερμάτισε το floor trading στα $1588 /ουγκιά με απώλειες της τάξεως του 2,8% και χαμηλό ημέρας στα $1579,4.

Την ίδια ώρα, το ασήμι υποχωρούσε σε ποσοστό 3,2%, με την τιμή για τη σειρά Ιουλίου να διαμορφώνεται στα $28,529 /ουγκιά, έχοντας σημειώσει χαμηλό ημέρας στα $28,36.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v