Σταθεροποιητικά οι τιμές του πετρελαίου

Σταθεροποίηση στα υψηλότερα χθεσινά επίπεδα εμφανίζουν οι τιμές του πετρελαίου Nymex, λόγω των στοιχείων για μικρότερη του αναμενόμενου αύξηση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ, τα οποία ανακοινώθηκαν χθες. ”Σταθερότητα” στην παραγωγή επιδιώκει ο ΟΠΕΚ.

Σταθεροποίηση στα υψηλότερα χθεσινά επίπεδα καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου έως το επίπεδο των 42,33 δολ. ανά βαρέλι, ενώ στα 39 δολάρια βρίσκεται η τιμή του future στο brent. Η χθεσινή ανακοίνωση των αποθεμάτων πετρελαίου στις ΗΠΑ έδειξε μεν αύξησή τους, με σημαντικά όμως χαμηλότερο ρυθμό έναντι του αναμενομένου.

Συγκεκριμένα, τα αποθέματα σημείωσαν αύξηση κατά 1,4 εκατ. βαρέλια και διαμορφώθηκαν στα 119,3 εκατ. βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα, έναντι εκτιμήσεων για αύξησή τους κατά 1,5 εκατ. βαρέλια.

Άνοδο της τάξης του 0,93% εμφανίζει το συμβόλαιο Ιανουαρίου στο Nymex, εμφανίζοντας υποχώρηση κατά 24% έναντι των υψηλών της 25ης Οκτωβρίου (55,67 δολ./βαρέλι) και 33% σε ετήσια βάση.

Κατά την εκτίμηση των traders, οι τιμές θα μείνουν στα τρέχοντα επίπεδα έως τη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 10 Δεκεμβρίου στο Κάιρο. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Σαουδάραβα υπουργού Πετρελαίου, ο ΟΠΕΚ επιδιώκει να διατηρήσει την παραγωγή στα τρέχοντα επίπεδα και να σταθεροποιήσει τις τιμές.

Υποχώρηση της τάξης του 0,63% εμφανίζει ο χρυσός έως τα 437,5 δολ. ανά ουγκιά.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v