Ημερήσια άνοδος 1,5% για τον χρυσό στα $1726,7/οz

Θετικό αντίκτυπο είχε η ανακοίνωση της αρμόδιας για τη χάραξη της νομισματικής πολιτικής, επιτροπής FOMC, με τη δέσμευση για παραμονή σε περιβάλλον μηδενικών επιτοκίων να δίνει ώθηση σε όλο το μπλοκ των commodities.

Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡB

Θετικό αντίκτυπο είχε στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων η ανακοίνωση της αρμόδιας για τη χάραξη της νομισματικής πολιτικής, επιτροπής FOMC της FED, με τη δέσμευση για παραμονή σε περιβάλλον πρακτικά μηδενικών επιτοκίων να δίνει ώθηση σε όλο το μπλοκ των commodities.

Ωστόσο την τελευταία ώρα των συναλλαγών στο Nymex, εκδηλώθηκαν πωλήσεις στα συμβόλαια του ενεργειακού μπλοκ, περιορίζοντας τα κέρδη.

Ειδικότερα, στο petroleum complex, το Light crude oil (σειρά Φεβ.’12) έκλεισε τη συνεδρίαση στο floor στα $99,70/βαρέλι, με κέρδη 0,35% και υψηλό στα $101,39, ενώ στα προϊόντα το πετρέλαιο θέρμανσης (Συμβόλαιο Φεβρουαρίου) διαμορφώθηκε στα $305,35cents/γαλόνι (+1,3%) και η βενζίνη (RBOB Gasoline) έκλεισε στα $284,66cents/γαλόνι, με μικρότερα κέρδη της τάξεως του 0,5%.

Στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων, εξάλλου, η εικόνα ήταν συγκριτικά καλύτερη.

Ο χρυσός (συμβόλαια παράδοσης Φεβ.’12) έκλεισε το floor session στο Comex στα $1726,7/ουγκιά, με εντυπωσιακά κέρδη της τάξεως του 1,5%, καταγράφοντας υψηλό ημέρας στα $1731,5/ουγκιά, την ώρα που το ασήμι (σειρά Μαρτίου’12) ενισχυόταν στα $33,743 ανά ουγκιά, με μεγαλύτερα κέρδη της τάξεως του περίπου 2%.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v