Έπιασε τα 1.700 δολ./oz ο χρυσός

Δυναμικά υψηλότερα κινήθηκαν οι αγορές εμπορευμάτων κατά την συνεδρίαση της Τετάρτης καθώς τόσο το ενεργειακό μπλοκ, όσο και τα μέταλλα εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο την υποχώρηση του δολαρίου.

Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡB

Δυναμικά υψηλότερα κινήθηκαν οι αγορές εμπορευμάτων κατά την συνεδρίαση της Τετάρτης καθώς τόσο το ενεργειακό μπλοκ, όσο και τα μέταλλα εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο την υποχώρηση του δολαρίου από το απόγευμα μέχρι και το κλείσιμο, κατορθώνοντας έτσι να αποκρυσταλλώσουν σαφή ανοδική τάση.

Συγκεκριμένα, το light crude oil (Συμβόλαιο Μαρτίου) έκλεισε στα 99,40$/βαρέλι, με κέρδη 0,6% αντιστρέφοντας την αρχική υποχώρηση από τα 97,53$/βαρέλι.

Στο πετρέλαιο θέρμανσης (Συμβόλαιο Μαρτίου) η τιμή κλεισίματος διαμορφώθηκε στα 301,04cents/γαλόνι, χωρίς ουσιαστική μεταβολή, ενώ η βενζίνη (Συμβόλαιο Μαρτίου) στα 283,74cents/γαλόνι, ενισχύθηκε κατά 0,9%.

Στο μπλοκ των μετάλλων η εικόνα ήταν περισσότερο εκρηκτική, με τον χρυσό (συμβόλαιο Φεβρουαρίου) να αναρριχάται μέχρι τα 1708,6$/ουγκιά, για να κλείσει τελικά την συνεδρίαση στα 1700,1$/ουγκιά , με σημαντικά κέρδη 2,4%.

Σημειώνεται ότι στο χαμηλό της συνεδρίασης, το πολύτιμο μέταλλο κατέγραφε απώλειες μέχρι και 0,9%.

Το ασήμι περισσότερο επιθετικό, κατόρθωσε να κλείσει στα 33,121$/ουγκιά, σημειώνοντας εκτεταμένα κέρδη 3,8%!.

Σημαντικό ρόλο στην κίνηση των παραπάνω προϊόντων διαδραμάτισε η υποχώρηση του δολαρίου, εξέλιξη η οποία έλαβε χώρα μετά την ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας των Η.Π.Α. για διατήρηση των επιτοκίων σε χαμηλά επίπεδα μέχρι τα τέλη του 2014.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v