Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε νέο ιστορικό υψηλό ο χρυσός στα 1247,7 $/οz

Εικόνα αντίστοιχη με τη χθεσινή παρουσίασαν οι διεθνείς αγορές εμπορευμάτων κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης, καθώς το μεν petroleum complex δεν μπόρεσε να κρατήσει τα προσωρινά ενδοσυνεδριακά κέρδη.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡΒ


Εικόνα αντίστοιχη με τη χθεσινή παρουσίασαν οι διεθνείς αγορές εμπορευμάτων κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης, καθώς το μεν petroleum complex δεν μπόρεσε να κρατήσει τα προσωρινά ενδοσυνεδριακά κέρδη αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποθεμάτων και κινήθηκε χαμηλότερα, αναζητώντας στήριξη σε επίπεδα πέριξ των $75 (όσον αφορά στο αμερικανικό αργό), τα δε πολύτιμα μέταλλα συνέχισαν να καλπάζουν σε υψηλότερα επίπεδα, με το χρυσό να καταγράφει νέο ιστορικό ρεκόρ.

Στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης, το light crude oil (συμβόλαιο Ιουνίου) έκλεισε στα 75.58 $/βαρέλι, καταγράφοντας απώλειες 1%, ενώ το χαμηλό της συνεδρίασης ήταν στα 74.75 $/βαρέλι.

Μικρά κέρδη κράτησαν την ύστατη ώρα τα products, με το πετρέλαιο θέρμανσης (Συμβόλαιο Ιουνίου) στα 215.15 cents/γαλόνι, με κέρδη 0.5% και τη βενζίνη στα 220.3 cents/γαλόνι (+0.3%). Τα στοιχεία για τα αποθέματα που ανακοινώθηκαν από το US DoE παρουσίασαν μικρές διαφοροποιήσεις από τις μέσες εκτιμήσεις της αγοράς, δείχνοντας πάντως μειωμένο demand για το αργό και τα προϊόντα.

Στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων, η εικόνα ήταν εντυπωσιακή. Ειδικότερα, ο χρυσός κατόρθωσε να κινηθεί σε νέα ιστορικά υψηλά, στα 1247.7 $/ουγκιά (σειρά Ιουνίου), τη στιγμή που το δολάριο ενισχυόταν στα 1.2630 έναντι του ευρώ, ενώ το ασήμι (συμβόλαιο Ιουλίου), με κέρδη της τάξεως του 1.9%, διατήρησε τη δυναμική του και βρέθηκε στα 19.66 $/ουγκιά.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v