Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια άνοδος 1% για το πετρέλαιο στα $74,40

Η συνεδρίαση της Τρίτης δεν επιφύλασσε ιδιαίτερες συγκινήσεις για τους συμμετέχοντες, με την πτώση του χρυσού σε νέα χαμηλά για το Δεκέμβρη, και την συνέχιση της τάσης ισχυροποίησης του Euro FX.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡΒ


Η συνεδρίαση της Τρίτης δεν επιφύλασσε ιδιαίτερες συγκινήσεις για τους συμμετέχοντες, με την πτώση του χρυσού σε νέα χαμηλά για το Δεκέμβρη, και την συνέχιση της τάσης ισχυροποίησης του Euro FX να αποτελούν τα σημαντικότερα σημεία της ημέρας.

Στο ενεργειακό μπλοκ, η απόφαση του ΟΠΕΚ να αφήσει αμετάβλητη την παραγωγή αρχικά εκλήφθηκε ως αρνητικό για τις τιμές οι οποίες όμως κατάφεραν να ανακάμψουν και να κλείσουν με θετικό πρόσημο εν αναμονή της ανακοίνωσης από το API και το DOE της εβδομαδιαίας μεταβολής των αποθεμάτων.

Για την ακρίβεια, η σειρά Φεβ.’10 για το WTI έκλεισε την συνεδρίαση στα $74,40/βαρέλι (+1%), αδυνατώντας τουλάχιστον για την ώρα να διασπάσει το επίπεδο των $75/βαρέλι, την ώρα που στα products, το πετρέλαιο θέρμανσης (σειρά Ιαν.’10) έκλεισε στα $194.87cents/γαλόνι οριακά θετική για την ημέρα, ενώ η αντίστοιχη σειρά για την RBOB Gasoline έκλεισε με κέρδη της τάξης του +1% στα $193.76 cents/γαλόνι.

Όπως προαναφέραμε, στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων, ο χρυσός (σειρά Φεβ.’10) συνέχισε την πτωτική πορεία του Δεκεμβρίου, υποχωρώντας μέχρι τα $1075.20/ουγκιά και να τερματίζει το floor session στα $1084,70/ουγκιά, ενώ αντιθέτως το ασήμι (σειρά Μαρτίου’10) έκλεισε αμετάβλητο στα $17.03/ουγκιά, με χαμηλό ημέρας στα $16,78/ουγκιά.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v