Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό 4ετίας το πετρέλαιο-Στα 44 δολ.

Την υψηλότερη εβδομαδιαία πτώση από τον Μάρτιο του 2003, καταγράφει το «πετρέλαιο», έχοντας σημειώσει απώλειες 19% σε επτά συνεδριάσεις. Στο επίπεδο των 44 δολαρίων ανά βαρέλλι παραμένει το αμερικανικό αργό.

«Έτοιμο» για την ισχυρότερη εβδομαδιαία υποχώρησή του, από τον Μάρτιο του 2003, είναι το πετρέλαιο, παραμένοντας κοντά σε χαμηλό τεσσάρων ετών, καθώς η υποχώρηση της παγκόσμιας ανάπτυξης αναμένεται να πλήξει την ζήτηση.

Ο «μαύρος χρυσός» έχει απολέσει 19% σε επτά, διαδοχικές συνεδριάσεις, ενώ η προοπτική μείωσης της παραγωγής από τον OPEC, δεν φαίνεται να ανακόπτει την συγκεκριμένη πορεία.

Το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιανουαρίου για το αμερικανικό αργό, ανακάμπτει ελαφρώς, με κέρδη 49 σεντς, διαμορφούμενο στο επίπεδο των 44,16 δολαρίων ανά βαρέλι.

Το αμερικανικό, ελαφρύ αργό έχει υποχωρήσει 70% από το επίπεδο ρεκόρ των 147,27 δολαρίων το οποίο άγγιξε στις 11 Ιουλίου, ενώ η πορεία του την τρέχουσα εβδομάδα είναι η χειρότερη που έχει καταγράψει από την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 21 Μαρτίου 2003.

Το Brent, ενισχύεται, επίσης, ελαφρώς στην αγορά του Λονδίνου, με άνοδο 47 σεντς και διαμόρφωση στα 42,75 δολάρια ανά βαρέλι.

Ήπια ανοδική κίνηση για τον χρυσό, στην αγορά του Λονδίνου, ο οποίος ενισχύεται 0,60% στο επίπεδο των 770,10 δολαρίων ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v