Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή υποχώρηση για πετρέλαιο στα $46,84

Αδυναμίας συνέχεια για το petroleum complex στη συνεδρίαση της Τετάρτης, με τους traders να αναζητούν σημείο σταθεροποίησης στα χαμηλά (τριετίας) και λιγότερο να είναι πρόθυμοι να ανακτήσουν υψηλότερα επίπεδα στήριξης.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του ομίλου της MPB

Αδυναμίας συνέχεια για το petroleum complex
στη συνεδρίαση της Τετάρτης, με τους traders να αναζητούν περισσότερο σημείο σταθεροποίησης στα χαμηλά (τριετίας) και λιγότερο να είναι πρόθυμοι να ανακτήσουν δυναμικά, χαμένα επίπεδα στήριξης από την παρατεταμένη πτώση των προηγούμενων πτωτικών συνεδριάσεων.

Η υποτονική ενδοσυνεδριακή αντίδραση της αγοράς αμέσως μετά την ανακοίνωση των εβδομαδιαίων αποθεμάτων ενέργειας αποδείχθηκε πρόσκαιρη, καθώς γρήγορα το πρόσημο μεταβλήθηκε σε αρνητικό, σε μία εν γένει ανιαρή συνεδρίαση με περιορισμένου μεγέθους διακυμάνσεις.

Σύμφωνα με το αμερικανικό Υπουργείο Ενέργειας (US DoE), τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 456 χιλιάδες βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 28 Νοεμβρίου, με τις εκτιμήσεις των διεθνών αναλυτών ενέργειας να κάνουν λόγο για άνοδο κατά 1 εκ. βαρέλια. Τα αποθέματα διυλισμένων προϊόντων σημείωσαν πτώση κατά 1.7 εκ. βαρέλια, ενώ τα αποθέματα βενζίνης υποχώρησαν κατά 1.5 εκ. βαρέλια, με το consensus να περιμένει σε αμφότερα αύξηση κατά 1.7 εκ. βαρέλια συνολικά.

Στο Nymex της Νέας Υόρκης, το light crude oil (σειρά Ιανουαρίου) τερμάτισε τη συνεδρίαση στα 46.84 $/βαρέλι, μειωμένο κατά 0.3%, ενώ στα products, το πετρέλαιο θέρμανσης (συμβόλαιο Ιανουαρίου) έκλεισε στα $158.70 cents/gallon, με οριακά κέρδη 0.2% και η βενζίνη (επίσης σειρά Ιανουαρίου) στα $1.04 /gallon με απώλειες 1.7%.

Στα πολύτιμα μέταλλα, εξάλλου, η εικόνα ήταν ουδέτερη προς αρνητική, με τα futures του χρυσού για το Φεβρουάριο να κλείνουν στα 770.50 $/oz, μειωμένα κατά 13 δολάρια και τα συμβόλαια στο ασήμι παράδοσης Μαρτίου να παραμένουν πρακτικά αμετάβλητα, στα 9.59 $/oz.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v