Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αμετάβλητο το πετρέλαιο στα 115,6 δολάρια

Νευρικά κινήθηκαν οι αγορές εμπορευμάτων, καθώς η αρχικά έντονα ανοδική κίνηση στην αγορά ενέργειας, ακολουθήθηκε από σημαντικές πωλήσεις, με το πετρέλαιο να κλείνει σταθεροποιητικά, στα 115,6 δολ. το βαρέλι.  

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του ομίλου της MPB

Νευρικά κινήθηκαν οι αγορές εμπορευμάτων κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, καθώς η αρχικά έντονα ανοδική κίνηση στην αγορά ενέργειας, ακολουθήθηκε από σημαντικές πωλήσεις από επενδυτές που πιστεύουν ότι οι επερχόμενοι τυφώνες θα οδηγήσουν σε διάλυση της ζήτησης με αποτέλεσμα πτώση της τιμής.

Πιο συγκεκριμένα, η σειρά Οκτ.’08 για το Light crude oil έκλεισε την συνεδρίαση στα $115,60/βαρέλι, αμετάβλητη σε ημερήσια βάση, και οριακά θετική σε εβδομαδιαία, δείχνοντας σαφής αδυναμία να διασπάσει την περιοχή των $119/βαρέλι. Παράλληλα, η σειρά Σεπτ,’08 για την RBOB Gasoline έληξε στα $300,99cents/γαλόνι, αποκομίζοντας κέρδη μεγαλύτερα των 5 ποσοστιαίων μονάδων κατά την τελευταία εβδομάδα της διάρκειας του εν λόγω συμβολαίου, ενώ σε ημερήσια βάση έκλεισε με περιορισμένες απώλειες, ανοίγοντας την διαφορά με την σειρά Οκτ.’08 στα $15cents/γαλόνι.

Στο μπλοκ των βιομηχανικών μετάλλων, η τρέχουσα εβδομάδα τελείωσε με αποκόμιση κερδών έπειτα από το ράλι της προηγούμενης εβδομάδας, με την σειρά Δεκεμβρίου’08 για τον χαλκό στο COMEX να κλείνει στα $338,70cents/λίμπρα, δύο ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερα από την περασμένη Παρασκευή, έπειτα και από την ανακοίνωση του International Copper Study Group ότι η ζήτηση κατά τους πέντε πρώτους μήνες του έτους μειώθηκε αισθητά στις πέντε μεγαλύτερες καταναλώτριες χώρες, ενώ τα αποθέματα στο LME έχουν αυξηθεί κατά 40% από τον Φεβρουάριο.

e-mail address: [email protected]


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v