Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα 115,1 δολάρια το πετρέλαιο με κέρδη 0,5%

Στα 115,13 δολάρια ανά βαρέλι, με ποσοστιαία κέρδη της τάξεως του 0,5%, έκλεισε η τιμή του πετρελαίου, ενώ ενδοσυνεδριακά βρέθηκε και στα 113,68 δολάρια. Πτώση 0,82% για τον χρυσό με την τιμή του να κινείται στα 821 δολ.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του ομίλου της MPB


Σε ασκήσεις range trading επιδόθηκαν οι συμμετέχοντες στις διεθνείς αγορές ενέργειας και ειδικότερα οι traders του petroleum complex, κατά την εναρκτήρια συνεδρίαση της τελευταίας χρηματιστηριακής εβδομάδος του μηνός Αυγούστου.

Οι αγοραστές παρέδιδαν τη σκυτάλη στους πωλητές και αντιστρόφως ανά τακτά χρονικά διαστήματα, με τα συμβόλαια πάνω στο αργό και στα προϊόντα να τερματίζουν το floor trading σε θετικό έδαφος, διαπραγματευόμενα προς το άνω ήμισυ του εύρους της ημέρας.

Συγκεκριμένα, το αργό πετρέλαιο (WTI crude oil) παράδοσης Οκτωβρίου διαπραγματεύτηκε στην εκπνοή της συνεδρίασης στο floor του Χρηματιστηρίου Nymex της Νέας Υόρκης στα 115,13 $/βαρέλι, με ποσοστιαία κέρδη της τάξεως του 0,5% και χαμηλό στα $ 113,68, ενώ την κίνηση ακολούθησαν και τα products, με το πετρέλαιο θέρμανσης (συμβόλαιο Σεπτεμβρίου) να διαμορφώνεται στα 315,65 cents/gallon, με κέρδη 0,8%, και τη βενζίνη (gasoline RBOB, συμβόλαιο Σεπτεμβρίου) στα 288,50 cents/gallon, με ημερήσια κέρδη 0,6%.

Στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων η εικόνα ήταν αρνητική, χωρίς ωστόσο σημαντικές εξάρσεις από πλευράς ενδοσυνεδριακών κινήσεων.

Πτώση της τάξεως του 0,4% για τα συμβόλαια σε πλατίνα (στα 1.435 $/oz, σειρά Οκτωβρίου) και του 1% για αυτά στο παλλάδιο ($ 286 ανά ουγκιά, σειρά Σεπτεμβρίου), ενώ ίδιο ήταν το μοτίβο της πρώτης αυτής συνεδρίασης της εβδομάδος για χρυσό και άργυρο, με το κίτρινο μέταλλο να τερματίζει το floor session στα 821,7 $/oz, με απώλειες της τάξεως του 0,82% (σειρά παράδοσης Οκτωβρίου) και το ασήμι να χάνει ποσοστό 0,9% και να διαμορφώνεται την ίδια ώρα στα 13,37 $/oz (συμβόλαιο Σεπτεμβρίου).

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v