Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα $134,5 έκλεισε η τιμή του πετρελαίου

Στα $134,58 το βαρέλι, με σημαντική πτώση της τάξεως του 3% έκλεισε η τιμή του πετρελαίου. Ενδοσυνεδριακά βρέθηκε και στα $132,10. Απώλειες 1,63% για το χρυσό.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του ομίλου της MPB


Δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση με έντονα πτωτικές τάσεις ήταν αυτή της Τετάρτης για τα συμβόλαια του petroleum complex που διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων Nymex της Νέας Υόρκης, καθώς η χθεσινή αντιστροφή της βραχυπρόθεσμης τάσης έδωσε την πρωτοβουλία των κινήσεων στους πωλητές, που συνέχισαν να πιέζουν τις τιμές χαμηλότερα εκμεταλλευόμενοι και τα bearish στοιχεία που ανακοινώθηκαν από το αμερικανικό Υπουργείο Ενέργειας για τα εβδομαδιαία ενεργειακά αποθέματα.

Σύμφωνα με το αμερικανικό Υπουργείο Ενέργειας (US DoE), τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά σχεδόν 3 εκατομμύρια βαρέλια, έναντι εκτιμήσεων για μείωση κατά 2.2 εκ. που ανέμεναν κατά μέσο όρο οι διεθνείς αναλυτές, ενώ στα προϊόντα, τα αποθέματα της βενζίνης αυξήθηκαν κατά περίπου 2.5 εκ. βαρέλια (με το consensus να είναι -800 χιλιάδες) και των διυλισμένων προϊόντων κατά 3.2 εκ. βαρέλια έναντι εκτιμήσεων για μικρότερη αύξηση, κατά 2 εκατομμύρια.

Το πέρας του floor session στο Nymex βρήκε τα συμβόλαια παράδοσης Αυγούστου στο Light Crude Oil να διαπραγματεύονται στα $134.58 το βαρέλι, με σημαντική πτώση της τάξεως του 3% και ενδοσυνεδριακό χαμηλό στα $132.10.

Σε αρνητικό έδαφος κινήθηκαν και τα products, με το πετρέλαιο θέρμανσης να υποχωρεί λιγότερο συγκριτικά, κατά 1.9% στα $384.40 cents/gallon (σειρά Αυγούστου) και τη βενζίνη περισσότερο, κατά 3.13% στα $327.90 cents/gallon (Gasoline RBOB παράδοσης Αυγούστου).

Στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων το πρόσημο ήταν επίσης αρνητικό, αλλά οι πιέσεις ηπιότερες. Ο χρυσός (συμβόλαιο Αυγούστου) έκλεισε στα 962.70 $/oz (-16 δολάρια ή ποσοστό 1.63%) και το ασήμι (σειρά Σεπτεμβρίου ) στα 18.805 $/oz (-1.09%).

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v