Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουτιά στα $83 για το πετρέλαιο λόγω αδύναμου ΑΕΠ Κίνας

Το αμερικανικό αργό West Texas έπεσε 1.98%, στα 80,29 δολάρια το βαρέλι. Η τιμή του αργού τύπου Brent υποχωρεί κατά 1,73% στα 83,38 δολάρια το βαρέλι. Η οικονομία της Κίνας αναπτύχθηκε με τον χειρότερο ρυθμό τα τελευταία πέντε τρίμηνα.

Βουτιά στα $83 για το πετρέλαιο λόγω αδύναμου ΑΕΠ Κίνας

Οι τιμές του πετρελαίου έχουν υποχωρήσει, έχοντας πληγεί από ανησυχίες για περαιτέρω επιβράδυνση της οικονομίας στην Κίνα.

Η τιμή του αργού τύπου Brent υποχωρεί κατά 1,73% στα 83,38 δολάρια το βαρέλι.

Το αμερικανικό αργό West Texas έπεσε 1.98%, στα 80,29 δολάρια το βαρέλι.

Η κίνηση πωλήσεων των traders στα χρηματιστήρια εμπορευμάτων έρχεται αφού τα επίσημα στοιχεία για την οικονομία της Κίνας που δημοσιεύθηκαν χθες έδειξαν ότι αναπτύσσεται με ετήσιο ρυθμό 4,7% το δεύτερο τρίμηνο – πολύ πιο αδύναμο από το 5,1% που αναμένουν οι χρηματοπιστωτικές αγορές.

Η οικονομία της Κίνας αναπτύχθηκε με τον χειρότερο ρυθμό τα τελευταία πέντε τρίμηνα, καθώς οι προσπάθειες για τόνωση των καταναλωτικών δαπανών υποχώρησαν, συσσωρεύοντας πιέσεις στο Πεκίνο να αυξήσει την καταναλωτική εμπιστοσύνη σε μια συνάντηση κορυφής σε πολιτικό επίπεδο αυτή την εβδομάδα, η οποία πραγματοποιείται δύο φορές σε μια δεκαετία, αναφέρει το Bloomberg.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v