Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικά το πετρέλαιο μετά από δύο μέρες πτώσης

Το μπρεντ διαπραγματεύεται κάτω από τα 85 δολάρια το βαρέλι μετά από απώλειες 0,6% στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις, με το αμερικανικό αργό κοντά στα 82 δολάρια.

Σταθεροποιητικά το πετρέλαιο μετά από δύο μέρες πτώσης

Το πετρέλαιο σταθεροποιήθηκε μετά από διήμερη πτώση κατά τη διάρκεια ήρεμων καλοκαιρινών συναλλαγών, με τις προοπτικές του δολαρίου και της νομισματικής πολιτικής να βρίσκονται στο επίκεντρο.

Το μπρεντ διαπραγματεύεται κάτω από τα 85 δολάρια το βαρέλι μετά από απώλειες 0,6% στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις, με το αμερικανικό αργό κοντά στα 82 δολάρια. Το αμερικανικό νόμισμα αυξήθηκε για δεύτερη ημέρα την Τρίτη μετά την απόπειρα δολοφονίας του υποψήφιου για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, γεγονός που αποτελεί αντίβαρο για τα εμπορεύματα, συμπεριλαμβανομένου του πετρελαίου.

Παρόλα αυτά, ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ δήλωσε ότι τα πρόσφατα οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ δίνουν στους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής μεγαλύτερη εμπιστοσύνη ότι ο πληθωρισμός είναι υπό έλεγχο, γεγονός που θα μπορούσε να προαναγγείλει χαμηλότερο κόστος δανεισμού και ένα ασθενέστερο δολάριο.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v